Orrön Energy ny storägare i Slättens Vind

Orrön Energy Sweden har under senaste månaderna köpt aktier i Slättens Vind och är nu största ägare med ca 14% av aktierna (per 31/7 2024). I samband med detta så har Slättens Vind uppdaterat sin ägarbild för att tydliggöra hur ägandet av bolaget ser ut se mer på: www.slattens vind.se

Ägandet i vindkraftsbranschen håller på att konsolideras genom att ett antal större och kapitalstarka aktörer förvärvar små och medelstora vindkraftverk/parker och på detta sätt bygger upp större portföljer för att på ett effektivare sätt kunna förvalta verken.

Slättens Vinds strategi är fortsatt att delta i den pågående konsolideringen. Slättens Vind har under senaste åren förvärvat och utökat vårt ägande i Long Vindpark, Bolstad Vindpark och Gunnarstorp Vindpark och nyinvesterat i ett helägt vindkraftverk i Håkantorp och del av Bondegärde vindpark. Därtill har Slättens Vind sålt sitt ägande i Skagern Vindpark, Brålandatorp Vindpark och Mungseröds vindpark. Slättens ambition är att fortsätta att renodla bolagets portfölj med vindkrafttillgångar.

Slättens Vinds kvartalsrapport för det andra kvartalet publiceras den 2 september på Slättens Vinds hemsida